future/tenseAllehelgen, 2023


Allehelgen 2023

Den 29. oktober 2023 afholdtes et Allehelgen arrangement på Rønnebæksholm som afslutning på årets to 'Fælles om Haven' residency ophold.


Om foråret, i maj og juni, opholdte forfatter Helene Johanne Christensen og billedkunstner Peter Kærgaard Andersen sig i Haven, med et projket der hed 'Havens tråde og spor… En spekulativ kortlægning af linjerne i Rønnebæksholms Have'.

Om efterået, i september og oktober, opholdte billedkunstner Therese Bülow og skribent Sara Mering sig i Haven, med et projekt som fokuserede på tekstilproduktion af hør og haven som rum for vidensdeling og håndens arbejde.

Til det afsluttende og opsamlende arrangement den 29. oktober, præsenterede de deres projekter fra residency opholdet. Der blev også afholdt en frø-workshop med frøspecialist Signe Voltelen, der har et bed i Rønnebæksholms Have, og en panelsamtale under åben himmel med Madeleine Kate McGowan fra Stedets Væsen, Sara Gade fra Rønnebæksholms Have, billedkunstnere Monia Sander og Cecilie Ullerup Schmidt, modereret af Rebekka Elisabeth Anker-Møller.


Responsive image
Opvarming til dagen med frokost lavet af råvarer fra Haven. Her en kinesisk græskar suppe. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Helene Johanne Christensen og Peter Kærgaard fortæller om deres forårsophold. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm

Responsive image
Deltagerne prøver et tankeesperimentet, 'Den vertikale drøm' - at forestille sig havens lag under jorden. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Under arbejdet med 'Den vertikale drøm'. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm

Responsive image
Therese Bülow fortæller om hendes og Sara Merings efterårsophold, hvor de arbejdede med hør. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Deltagerne prøver at 'tvætte' hør. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm

Responsive image
Færdigspunnet hør. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Signe Voltelen fortæller om frø i Haven. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm

Responsive image
Under Signe Voltelens frø workshop. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Panelsamtalen i Haven. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm

Responsive image
Under panelsamtalen i Haven. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm
Responsive image
Den afsluttende performance af Marie Vedel. Photo: Julie Nymann og Rønnebæksholm


Residency opholdene 'Fælles om Haven' på Rønnebæksholm er et samarbejde mellem Rønnebæksholm Kunsthal og SixtyEight Art Institute/RSS Press, og bliver generøst støttet af Det Obelske Familiefond.